sex, våld och björn eriksson

det är bara lunch men dagen har redan hunnit kasta fram helt underbar information.

för det första finns det vetenskapliga belägg för att sex (med sig själv eller med andra) minskar risken för prostatcancer hos män. detta beskrivs kortfattat på engelska wikipedia. tyvärr finns sexuellt överförbara sjukdomar som ökar risken för prostatacancer. alla killar som gillar sex men ogillar könssjukdomar och prostatacancer har alltså lösningen serverad framför sig. tänd lite ljus, spela Barry White och make the most of it.

detta för osökt tankarna in på mäns sexualitet när den riktas mot andra individer, företrädesvis kvinnor. den gamle porrtidningsskribenten och sportknullaren jan guillou uttalar sig i dagens aftonbladet om att stieg larssons deckare är för ambitiöst oseriösa för att vara intressanta. det kan han ju tycka, men faktum kvarstår att janne själv knappt skrivit en intressant rad efter att han gav ut boken ”det stora avslöjandet” som kom redan 1974. det är en skojig bok som mest handlar om hur tillvaron på en viss tidning kretsade kring raggande, supande och att ljuga i text.

ljugande är nåt som aftonbladet är bra på, men oftast handlar det om indirekt lögn, dvs väljande av vinkel på ett knäck. alltså stannar vi kvar på deras hemsida och läser att ”bobbys mamma blev överfallen av en mördare”. en mördare överfaller en barnamördare men barnamördaren framställs som det självklara offret. det kan ju helt enkelt ha varit så att mördaren, med sitt socialt oascceptabla handlande, trots allt tycker att det är för jävligt när en människa mördar sitt barn.

vidare på aftonbladets kriminalsida då. björn eriksson, en med offentliga medel finansierad gaphals i östergötland, dömer ut det moderna sveriges skojigaste teveprofil, nämligen leif gw persson, som överbetalad och improduktiv. det står inte klart huruvida eriksson själv producerar något av värde. björn är mest känd som en gnällspik som vill förbjuda allt från datorspel till antifascister (ack, detta kära ämne). det finns redan en klockren text om björns tyckande här och efter ha träffat karln för några år sen kan jag inte komma ifrån att han är just…en jävla gaphals.

för att inte klappa igenom helt med alla idioter till män måste josefin brink får lite uppmärksamhet. hennes blogg är rolig och oftast rätt ok. läs den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: