”kampanj mot gatuvåldet” och al gore

jag har skrivit lite om den här hetsen mot gatuvåld tidigare. för att vara riktigt tydlig, våld kan vara riktigt läskigt. tyvärr är det oftast kvinnor som utsätts för våld av män.

men samtidigt, ingen har dött av våld i sig. det handlar om vem som står i den mottagande änden. våld finns överallt i vårt härliga svenska samhälle och det är sanktionerat av lagen. det finns ekonomiskt våld, utövat av företag och myndigheter mot den enskilda människan. kronofogden är ett bra exempel. fysiskt våld råder det heller ingen brist på, och där har vi exempelvis polis och militär. en lista på lite olika våldssorter finns här.

det viktiga är att det spelar ingen som helst roll om det står några hundra människor med dåligt aftonbladet-samvete och demonstrerar ”mot gatuvåld”. era jävla får, ni är lurade.

om du dödar tio människor är det en tragedi. om du dödar en miljon är det bara statistik.

som nån sa nånstans. dessutom, vad spelar det för roll att demonstrera för eller mot en självklarhet? det är inte som att det kommer en motdemonstration FÖR gatuvåld…men om det gjorde det skulle jag skratta ihjäl mig och falla offer för ”demonstrationsvåldet”. nästan så jag hoppas att några fotbollsgalningar drar ihop en motaktion.

finns det ett taktiskt mål med att demonstrera är det en annan sak. låt säga att det verkligen kommer en demonstration FÖR juntan i burma. klart man ska ut och ge dem. samma sak med nazister. men detta… nån svettig ungjävel som vill vara duktig ordnar en manifestation mot gatuvåld. gör samma sak när det står tusen nazister ute i rönninge och heilar så kanske jag bryr mig. idiot.

mera riktiga grejor, mindre fejk.

mera trams. al gore, den blekfete amerikanen, har fått nobels fredspris. han är i gott sällskap, ty det finns gott om dårar som fått priset. henry kissinger, nästan personligt ansvarig för ett flertal offensiva krig som usa inlett, har också fått nobels fredspris. likaså shimon peres och yithzak rabin, båda ultrasionister och folkmördare i mellanöstern. en lista på pristagare, mer eller mindre välförtjänta, finns här.

gör nånting vettigt i stil med att ge pengar till forskning om bröstcancer hos kvinnor. läs den här artikeln och diskutera det över fredagsölen istället för något som är helt meningslöst. cheers.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: