vems är blodet?

arbetare i en kolgruva i ukraina har omkommit på sin arbetsplats. det verkar vara regel snarare än undantag att gruvarbetare dör i det landet. i finland kommer regeringen tillämpa undantagslagar för att tvinga vårdpersonal att arbeta. gnället om piratkopiering mattas inte av, tvärtom.

de rika, aka IMPERIET, måste sluta jävlas med alla andra. fet chans att det kommer hända spontant så det måste vi fixa själva. som vanligt. mera våld. en bra start vore att ge kristina axén-olin några dunkar hemkört. jävla fejkare. om det ska jagas vanligt folk som ”fuskar” med lite socialbidrag och a-kassa hoppas jag att moderatkärringen kan visa ett rejält sjukintyg från första dagen. förbannade idiot.

nånting som det också gnälls om är kommunismens hemska brott. mina gelikar (internethatare) på autonoma kärnan har skrivit om det här. en kommentar bara, men i två delar:

1) för det första kan man diskutera hur pass representativ sovjetunionen var för kommunismen, vilket har gjorts och görs hela tiden.

2) för det andra undrar jag om de räknat på dödssiffrorna för kolonialismen, IMPERIET, rasismen, kapitalismen och så vidare i all oändlighet. jävla idioter.

jag säger som sven lindqvist, utrota varenda jävel.

Annonser

2 Responses to vems är blodet?

 1. Autonoma kärnan skriver:

  Man tackar för länkningen.

  Sven Lindqvist har skrivit två till böcker på samma ämne som är bra: Terra nullius och Antirasister.

  Nu skall jag inte ljuga och säga att jag mer än bläddrat i frantz Fanons jordens fördömda, men boken rekommenderades av och var viktig för amerikanska Black Panther party for self-defence.
  Han hade både ett marxistiskt och psykoanalytiskt perspektiv.
  Han ansågs också, inte helt oväntat, som kontroversiell för att hans ansåg att våld var en nödvändig och strategiskt korrekt metod för att göra befria den kolonialiserade världen

 2. Upplysning Om Kapitalismen.

  Vad är samhället? frågar sig August Strindberg. Jo, ”Något som utvecklar sig under inverkan av överklassens syfte att hålla underklassen under sig. /…/Vilka medel har underklassen att bevaka sina intressen gentemot överklassen? /…/Revolution. När är revolution laglig? När den lyckas.”

  ”Alla hittillsvarande samhällens historia är historien om klasskamp”, menar Marx, som använder termerna proletariat (arbetarklass) och bourgeoisin (borgarklassen), medan sociologerna ser högre och lägre socialgrupper. Bakom detta ligger skillnaderna mellan arbete och kapital, mellan egendomslösa och de med privategendom och mellan arbetsköpare och arbetstagare. I ett kapitalistiskt samhälle måste vissa sälja sin arbetskraft, medan andra kan värdera, köpa och använda denna. Denna lätt igenkännliga ekonomiska och sociala skillnad mellan samhällsklasser är en av kapitalismens direkta förutsättningar och konsekvenser.

  Ekonomen Keynes och de socialdemokratiska regeringarna har prövat olika metoder att mildra detta förhållande inom kapitalismens ramar, med socialförsäkringar, statligt ägande, arbetsrättslig lagstiftning och omfördelande skattepolitik, något som gav upphov till ”den generella välfärden” och det välmående ”folkhemmet” på 1950- och 60-talet.

  Denna statskapitalistiska blandekonomi fick ett brådstörtat slut under sent 1980-tal, då Auguste Pinochets, Milton Friedmans och Chicagoskolans helt oreglerade kapitalism slog igenom och spred sig från Chile till USA med Ronald Reagan och till Europa med Margaret Thatcher. Privatisering av den offentliga sektorn, massavskedanden och inflationsbekämpning blev prioriterade mål i den nyliberala propagandan.

  I Ryssland, berättar Naomi Klein, blev 72 miljoner utfattiga efter bara åtta års ”chockterapi”. 3,5 miljoner hemlösa barn och rekord i självmord, missbruk och våldsbrottlighet, sänkt levnadsålder, kraftigt minskande befolkning. 10 procent av befolkningen dog under ”reformerna”. Operationen lyckades men patienten dog.

  Kolonialismens och slavhandelns offer kan räknas i miljoner. 100 miljoner har dödats i kapitalismens krig 1900-1997 enligt Pierre Gillys specifikationer. Svältens offer , 25 000 döda varje dag (varav 6000 barn), tillkommer. Under perioden 1900-1997 blir detta ytterligare 885 miljoner. Sammanlagt har kapitalismen dödat 1 miljard enbart under denna tidsperiod. Men allra flest är de kapitalismens offer som dödas i det tysta på grund av arbetsskador, bristande hygien, sjukdomar och undernäring.

  I Sverige fick vi Feldt/Dennis/Åslund, 500% ränta och ekonomisk bankrutt som kvitto på avregleringar, panikartade privatiseringar och rekord i arbetslöshet : nyliberalismen.

  Strindberg igen: ”Ni liberala rojalister, liberala byråkrater, liberala reaktionärer, liberala skanspatrioter/…/ ni som förfalskat opinionen, förgiftat brunnarna och uppfostrat ert släkte i lögn och bedrägeri!”

  ’’Den rådande ekonomiska världsordningen leder till död och i lidande i en omfattning som varken nazism eller kommunism kommit i närheten av’’ säger Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi i SDS 10/12 2005.

  Ingen verkar ha lyckats motbevisa detta påstående och den logiska konsekvensen blir då att denna världsordning omgående måste utbytas mot en bättre. Den enda lösningen är den sociala revolutionen. Och denna gång förhoppningsvis en revolution i den frihetliga socialismens anda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: