angående barack obama

tillbaka efter en tids verklighet. [fett]/[muskler] => 0.

anyway.

dagens nyheter, det fria samhällets publikation, skriver att barack obama anses elitistisk

sedan han uttalat sig om kristna och vapenvänner på ett sätt som tolkats som nedsättande.

om de kristna amerikanerna och tillika vapenvännerna känner sig kränkta kan jag bara säga ”up yours!”. ni har för i helvete moonat resten av världen de senaste 200 åren. någon måtta får det faktiskt vara. de som vurmar för den amerikanska författningens andra tillägg tenderar att vara färdiga för dårkistan.

tillägget handlar, för den som inte orkar läsa, om huruvida den federala regeringen kan hindra folk från att bära vapen. de vita vällustingar som bestämmer (och närapå utrotade) uramerikanerna tycker nämligen det är oerhört viktigt för dem att få bära vapen. så till den milda grad att de har en lobbygrupp för detta syfte, NRA.

tydligen råder det lite kontroverser om exakt hur det andra tillägget ska tolkas, men praktiken är ändå det viktigaste. de flesta som åberopar det är galningar inom någon slags motkultur, inte sällan en vit rasistisk sådan. mattias gardell har skrivit en intressant bok, ”rasrisk”, som även om den har några år på nacken är fullt giltig även idag för att förstå delar av det amerikanska samhället. den utveckling som skådats där, framförallt i den vita rasistiska miljön, har som bekant spridit sig till andra delar av världen.

åter till obamas elitism då. enligt dns artikel sa obama att

– Man åker till en del av dessa småstäder i Pennsylvania, och precis som i en massa småstäder i Mellanvästern är det 25 år sedan jobben försvann och ingenting har ersatt dem, sade Obama i ett tal till anhängare i San Francisco förra helgen.

– Och det är inte konstigt att de blir bittra, de klamrar sig fast vid sina vapen eller sin religion eller vid sin motvilja mot folk som inte är som de . . .som ett sätt att förklara sin frustration.

vilket inte är så himla konstigt sagt. tvärtom. självklart har kärringen hillary clinton och powersuit-killen john mccain slagit ned på detta.

Enligt Clinton visar det att Obama har en nedsättande syn på väljarna i Pennsylvania, där nästa primärval hålls den 22 april.

det blir inte gärna tydligare än så. clinton känner att det går åt skogen och försöker plocka poäng. inte för att obama är värsta hjälten, men hillary och mccain är väck thru and thru. de vita håller ihop mot alla andra.

äh, jag orkar inte. det är bara elände med alltihop och obama kommer väl bli mördad på nåt mystiskt sätt innan valet. det enda som står helt klart är att usa är en stat på ruinens brant.

—-

konflikt: akuhujan om skillnaden mellan beröring och sex, kim müller om att arbeta i sömnen, reciprocity om dagens konflikt, konflikterna i samhället av red metal, slutstadium om seco och elevrådet samt vida latina om kvinnohatets chile.

Annonser

One Response to angående barack obama

  1. […] Vardagspussel skriver om jobb. Ett gäng av skribenterna har även startat Dagens Konflikt, den udda vinkeln om Barack […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: