it’s not the right time to be sober

Its not the right time to be sober
Now the idiots have taken over

som hjältarna i nofx sjunger. idag, tisdag, utvisade sverige en man som ursprungligen kommer från eritrea. sverige är, enligt dagens nyheter, det enda landet i europa som skickar tillbaka asylsökande till eritrea.

Både FN-organet UNHCR och Amnesty har protesterat mot utvisningen och inget annat land i Europa utvisar i nuläget någon till Eritrea mot deras vilja. FN:s specialrapportör på MR-området begärde för en månad sedan att Sverige skulle förklara sitt agerande.

att rasisterna på migrationsverket är raska med att kasta ut folk är välkänt, likaså att de gärna firar när så skett (1 och 2). även när människor är sjuka, löper risk att torteras eller liknande utvisas de ändå. det stör mig något oerhört. tur då att det finns kamrater som försöker stoppa eländet.

den som följt det inhemska nyhetsflödet de senaste dagarna har säkerligen läst om mordet på en tio-årig flicka, tydligen utfört av lastbilschauffören Anders Eklund. mannen har dessutom erkänt fler kvinnomord. att mannen greps var rent flyt och knappast polisens förtjänst. den här tragiska händelsen passar alltför utmärkt in i mönstret av mäns våld mot kvinnor. även när det finns bra tips väljer tydligen snuten att käka mosbricka istället för att gripa skurkar. ett bättre bevis på polisens meningslöshet kommer knappast inte. de kan inte jobba med meningsfulla saker utan kastar ut flyktingar istället.

fascisten silvio berlusconi har, på nåt sätt, vunnit valet i italien. hur det här kommer påverka omvärlden är lite svårt att säga, men med tanke på att snubben vräker ut sig lite vad som helst kan det egentligen bara bli intressant. valet vanns med hjälp av lega nord, ett högst tveksamt parti som säger sig representera ”regionalism” och propagerar mot exempelvis samkönade förhållanden, abort och inseminering. kort och gott dårar.

ansökningstiden till högskolan har förresten förlängts. sista anmälningsdag är nu 18/4, alltså på fredag. som vanligt gråts det ut och kommentarer som ”det är förskräckligt” hörs vida omkring. vhs borde köpa mer bandbredd, men folk borde lära sig att anmäla sig i tid. ta mig fan.

—-

se det nya projektet dagens konflikt!

Annonser

4 Responses to it’s not the right time to be sober

 1. Mork skriver:

  Apropos Berlusconis återkomst: ”Varje land har den regering det förtjänar”, som någon klok man en gång sa…

 2. zwitterjon skriver:

  jo, möjligen. det är iofs lite som att, som anti-deutsche, säga ”så länge tyskland finns, så länge finns nazismen”.

  men jag fattar vad du menar. ska skriva ytterligare, och mer genomtänkt, om italien snart tänkte jag. finns mycket spännande att ta upp med det landet.

 3. Torsten skriver:

  Avstå gärna att skriva om Italien, det lilla du skrivit räcker mer än väl. Bara fjanterier tagna från din egen fantasi.

 4. zwitterjon skriver:

  well, jag antar att du, i egenskap av auktoritet på området, mer än gärna rättar mina fel. det går bra att börja nu. idiot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: