det ändlösa tramset

dagens dn debatt presenterar ett alster av Magnus Johansson, styrelsemedlem i miljöpartiet, Maria Ferm och Jakop Dalunde, språkrör för Grön Ungdom. de skriver om hur vänsterpartiet spelat ut sin roll i samarbetet med sossarna och hippiesarna (ja, jag HATAR hippiesar). lite gnäll om hur borgarna trots allt är de allra dummaste, om hur reinfeldt inte fixar att vara miljövänlig.

Vänsterpartiet har själva sagt att de inte vill göra några politiska kompromisser före valet. Vi anser inte att vänsterpartiet har något betydelsefullt att tillföra arbetet med att forma en politik med den framtidskraft som behövs för att möta människorna som ska rösta i september 2010. Tvärtom riskerar vänsterns medverkan att försvåra utformningen av en framtidsinriktad politisk plattform. Vi vill lyfta fram några problemområden som samtidigt är sådana vi vill ha med i en gemensam plattform.

det här är, i mina ögon, en av de få vettiga grejor som vänsterpartiet (eller något parti egentligen) gjort på senare tid: att deklarera en kompromisslösthet gentemot de ideal man säger sig representera. att försvara de värden man vill föra vidare när det blåser snålt, det är är kompromisslöshet. ska man vara lite rolig kan man rentav säga att (v) anammat en militant retorik, låt vara att handlingskraftigheten är på lägsta tänkbara nivå.

Vänsterpartiet har under samarbetsåren 1998-2006 motarbetat en mera omfattande skatteväxling. De har med förevändningen att högre miljöskatter leder till olyckliga fördelningspolitiska effekter bromsat miljöomställningen.

det här kan mycket väl stämma. problemet i sammanhanget blir att sossarna knappast försökt genomföra några stora miljöreformer heller. hela formuleringen andas smörande för sosseapparaten. dela ut stryk till de som förtjänat det istället.

Inför vänsterpartiets kongress har Lars Ohly och hans partistyrelse gjort ett förslag på kongressuttalande. Nyligen när Lars Ohly gästade Ekots lördagsintervju fick han förklara varför vänsterpartiet behöver göra ett uttalande om att det är ett parti som förespråkar demokrati. I sitt slingrande svar landar han till slut i att det är moderaterna som är ett odemokratiskt parti. Grunden för Ohlys slutsats att moderaterna är odemokratiska är att regeringen säljer statliga företag, senast sprittillverkaren Vin & Sprit.

det är kan jag bara applådera. lars ohly har för en gångs skull slagit huvudet på spiken. moderaterna är ett i grunden odemokratiskt parti så tillvida att de, vilket de heller inte hymlar med, vill cementera klassklyftorna. någonting som knappast kan kallas demokratiskt, men miljöpartiet kanske har en annan syn på det här med demokrati: ”om alla är lika dumma och nedrökta på braj är det rättvist”. hoppas ni får cancer och dör era förbannade idioter.

att sälja ett av statens mest vinstgivande företag, dvs vin&sprit, är inte bara odemokratiskt. det är också jävligt dumt. på så sätt minskar man effektivt statens inkomster över tid till en engångssumma i samband med själva försäljningen. framtida skatteintäkter och annat från de nya ägarna kommer aldrig i helvete att nå de nivåer de hittills handlat om. men det är väl bara symptomatiskt för den svenska kuksugarmodellen: sälj ut allt som går någorlunda bra och när man väl köper något är det förlustverksamheter. även om lars ohly är en statskommunist av något slag är han iaf bra mycket mer lattjo än hippiesarna på så sätt att han och (v) förhoppningsvis skulle förstatliga och expropriera företagen istället för att sälja dem.

låt vara hur det vill med den saken. miljöpartiet försöker plocka poäng på vänsterpartiets bekostnad. nog så. om (mp) vill bygga nån slags vänsterpolitik görs det inte genom att slå på de potentiellt allierade. på ett sätt hoppas jag att borgarna vinner nästa val också, bara för att allting ska gå åt helvete lite snabbare. una-bombaren kanske hade rätt när han skrev att

the Industrial Revolution and its consequences have been a disaster for the human race.

i en slutkläm kan nämnas att jakoP dels inte kan stava sitt namn och dels ser ut som fan. hoppas vi möts nån mörk kväll på väg hem från krogen ditt jävla äckel.

konflikt: akuhujan om homofobi, kim müller har en hälsning till vårdförbundet, slutstadium om statligt ansvar och vida latina som frågar sig när presidenten ska falla.

intressant?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: