strejk och rödeby – ett gnäll

allting som kan sägas om rödeby har väl egentligen sagts på olika ställen. tyvärr blir det mest gnäll om hur elaka myndigheterna varit som inte agerat i tid, hur synd det är om ungen som råkade bli skjuten för att han begick hemfridsbrott samt hur mycket hans föräldrar lider.

ungjäveln och hans kompisar har faktiskt förföljt en viss familj under en längre tid. ungarna toppade det med att, beväpnade, åka till familjens hem och agera vad man kan kalla för ”hotfullt”. att någon, i det här fallet den 50-årige mannen, väljer att försvara sin familj är endast rimligt.

i en text på dagens nyheter säger föräldrarnas målsägandebiträde, apropå att 50-åringen försatts på fri fot:

Hur tog föräldrarna beslutet?
- Att de blev bestörta är ett milt ord. Deras son har skjutits mitt i bröstet med ett hagelgevär på en meters håll. Nu har mannen som gjorde det just gått fri.

föräldrarna verkar inte ens ha någon insikt i att deras unge har gjort något fel. idioter.

istället för att fråga sig vad de själva kunde gjort anklagar rödebyborna myndigheterna. en del av sorgbearbetande är ofta att inträda i ett läge av förnekelse. så även i detta fallet. dessvärre funkar inte verkligheten på det sättet. det är är ”doing by doing”. om du vill ha något gjort får du göra det själv. dessutom, vad ska ”myndigheterna” göra? om socialtjänsten får en anmälan kan de bara ta ställning till de uppgifter som framkommer i exakt den anmälan, även om de kan se att det finns djupare problem. lagstiftningen omöjliggör spontana ingripanden, lika lite som polisen bara kan plocka in folk för att de busar lite (även om snuten är jävligt pigga på att trakassera ”samhällsfarliga element”...).

ungen fick vad han förtjänade, även om det är tragiskt. trist att inte 50-åringen hann bränna av några fler salvor.

stödet för strejken bland vårdarbetare är stort. som favoriterna på autonoma kärnan skriver är det alltid nån som gnäller. skit i det, sensationsjournalister finns det alltid gott om. det är bara att hoppas att kristina axen-olin drabbas av akut njursvikt och hastigt avlider i sviterna av densamma. DET, om något, vore tt gott resultat av strejken. sen är det förstås fint om vanliga knegare kan flytta fram positionerna en tum.

inför kvällens utgång på lokal kan vi föreslå att Ni följer magdalena ribbings utmärkta riktmärke angående färg på skjortan:

[…]svart skjorta är fritids- eller gangsterklädsel[…]

BOOYAKASHA!

intressant?

konflikt

Annonser

3 Responses to strejk och rödeby – ett gnäll

 1. […] Konflikt: Akuhujan & Den Udda Vinkeln […]

 2. Men snälla skriver:

  ”- Att de blev bestörta är ett milt ord. Deras son har skjutits mitt i bröstet med ett hagelgevär på en meters håll. Nu har mannen som gjorde det just gått fri.”

  Visst, mobbing är hemskt. Berättigar det mord? Nej, det gör det faktiskt inte. Pappan kände sig säkert stressad, men att skjuta en 16-åring med ett hagelgevär på en meters håll så hans arm totalförstörs, för att sedan ladda om och avrätta honom medan han ber för sitt liv, är INTE ok. Och den mördade 16-åringen får INTE skylla sig själv. Mobbing är hemskt, men att bli avrättad på ett så kallblodigt sätt är INTE en konsekvens man får räkna med.

  Att sen socialen är kass är en helt annan historia.

 3. zwitterjon skriver:

  här menar jag mest på att det inte är ett skit konstigt att 50-åringen gjorde några hål i ungen. hemskt, tragiskt och ytterligt onödigt, men inte konstigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: