wednesday morning reverie

till att börja med har hillary clinton till slut vunnit nånting i usa. närmare bestämt ett primärval i west virginia.

När fem primärval återstår har Obama preliminärt 1.875 delegater på sin sida jämfört med 1.712 för Clinton, av de 2.025 som behövs för att erövra majoritet vid konventet i augsti, där demokraternas presidentkandidat formellt utses.

valsystemet i usa är riktigt sjukt, men det är nog ingen nyhet. återstår att se vem som blir kandidat för koalitionen ”demokraterna”. den ena eller den andra galningen.

apropå att utnämna saker har svärje fått en ny rikspolischef. bengt svensson är ny övergris. han har tidigare varit tillförordnad chef, (läs: vikare) då hans företrädare fick kicken efter att ha föreslagit att man skulle bilda ett svenskt FBI. konstigt då att svensson har precis samma mål. bengan (eller kanske bängen, jag vet inte vilket) tycker också att det ska ut fler snutar på gatorna

Bengt Svenson blev tillförordnad chef när Stefan Strömberg tvingades avgå i december förra året efter hård kritik. Justitieminister Beatrice Ask men även statsminister Fredrik Reinfeldt deklarerade då att det skulle bli en öppen ansökningsprocess, där vem som helst skulle kunna söka jobbet.

riktigt så blev det nu inte, något som till och med dagens dumheter till viss del kritiserar. grejen är att om vikarien får jobbet utan att ens söka det, ja då klingar löftet om ”kompetens före polare” verkligen tomt. å andra sidan skiter jag i vilket. gris som gris. sossarna, under ledning av sälen, fick en del kritik för att de dumpade av sina trotjänare på poster lite hur som helst. när borgarna, eller snarare moderaterna, skulle profilera sig som ett folkligt alternativ lovade de att se över utnämningsprocesserna. men det gick som det brukar. valfläsk borde vara straffbart med piskning.

bängen vill ta krafttag mot organiserad brottslighet.

Nye rikspolischefen Bengt Svenson och andra chefer inom rättsväsendet fick i vintras regeringens uppdrag att stoppa utvecklingen [där kriminella organisationer ökar i både antal och medlemsantal].

det kan han ju göra. dessvärre brukar kriminalitet vara ett mått på hur samhället mår, och om de tror att de kan komma tillrätta med bandidos genom att bura in lite bus är de nog fel ut. satsa istället på att bygga ett vettigt samhälle och jag kan nästan garantera att kriminalitetsproblemet minskar.

en som fattar det här är erik lannerbäck, före detta buspojke. tillsammans med mongot anders carlberg på fryshuset vill han bygga en slags avhopparrörelse för kriminella människor, där de får hjälp att återanpassa sig till ett ”vanligt” liv. stödet kan bestå av skyddat boende, skuldsanering, kontakt med myndigheter och jobb. utmärkta ambitioner. trist bara att carlberg är en idiot.

– I mina ögon är det här en av de bästa investeringarna samhället kan göra, eftersom man i slutändan slipper så många andra kostnader, säger han [erik lannerbäck].

dn kritiserar också det nya varsel som lagts av vårdförbundet. ”chockvarsel” är rubriken på artikeln. well, det hela är mycket enkelt. ge jobbarna vad de vill ha så slipper ni problem. för tillfället. jävlas med dem och det blir problem.

– Det är anmärkningsvärt och förvånande att Vårdförbundet hela tiden vill trappa upp konflikten. Vi hade hellre sett att de var mer inriktade på att få till stånd ett avtal, säger förhandlingsdelegationens ordförande Ingela Gardner Sundström på Sveriges Kommuner och Landsting.

att du inte fattar det här, ingela, är för att du är på fiendesidan. ingen strejkar för att det är så jäkla kul (även om det faktiskt ÄR roligt att se cheferna studsa inne på kontoren!) utan för att skaffa sig drägliga förhållanden på jobbet. men är man ordförande för en förhandlingsdelegation slipper man kanske torka bajs, vad vet jag. eller så får man slicka så mycket röv att det till slut normaliseras.

självklart gnäller nån gubbe i metall om att vårdförbundets krav är orimliga.

Sjuksköterskornas lönemanege är dåligt krattad. De offentliganställdas löner får inte öka mer än i industrin, tycker metallbasen Stefan Löfven.

fuck that. antingen kan industrin ta ansvar för sina egna förhandlingar, eller så kan de bara uppskatta det faktum att jobbare försöker göra nåt bra.

Det är politikernas ansvar att betala om man vill ha en fungerande välfärdssektor, säger Eklund [vårdförbundets ordförande].

Hon ser inga problem med att den offentliga sektorns personal får större lönepåslag än privatanställda industriarbetare.

offentlig sektor är en tillgång för hela samhället. den SKA inte vara ekonomiskt lönsam. lönsamheten mäts istället i den service som kommer medborgarna till godo. dumma gubbe.

intressant?

konflikt: akuhujankim müller, red metal, slutstadium, täcket, vida latina och mon cheries på autonoma kärnan.

Annonser

2 Responses to wednesday morning reverie

  1. Esteban skriver:

    Även om jag i princip stöder vårdstrejken så skulle det kunna leda till en hel del otrevligheter om de får igenom ”för mycket”. Vårdförbundet är inte det enda facket som kan klaga. Tänk om Metalls medlemmar i sin nästa avtalsrörelse inte accepterar sjuksköterskornas ”språng” utan ställer samma krav? Då äter inflationen raskt upp syrrornas framgång och kan på köpet förvärra en redan stundande lågkonjunktur.

    Men sjuksystrar är intelligenta människor (högskoleutbildade), så jag är säker på att en rimlig kompromiss kommer att nås. När väl snåljåparna inom SKL gläntar lite på börsen, iaf.

  2. zwitterjon skriver:

    förvisso en poäng. det tråkiga är väl att metall borde uppvisa någon slags solidaritet och vilja att ALLA jobbare ska få upp sina löner. men det är nog att begära för mycket.

    inflation schminflation. jävla påhitt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: