att blogga på jobbet 1

som omväxling skriver corren faktiskt någonting som kan ha ett visst läsvärde. i en intervjutext diskuteras tjejsex. frågan är om vinkeln är den rätta, där det verkar som att läsaren ska eggas lite, men vad fan. vad kan man förvänta sig av tidningen som hade hakkors på framsidan under 1930-talet? det som är bra är att kvinnliga homosexuella får lite uppmärksamhet, något som annars brukar tillfalla manliga diton.

konstigt nog handlar diskussioner om bögar ofta om rättigheter, diskriminering och liknande. lesbiska får oftast illustrera sweet and tender sex istället. kanske enbart för att tidningsköparna ska hoppas på ömsinta bilder och köpa lösnummer.

fy fan.

även aftonbladet skriver om kvinnor som får uppmärksamhet. jag tycker det är en jävligt konstig vinkel på den här texten. på ett sätt är jag med på hur författaren menar, att kvinnor konstant nedvärderas. precis som vanligt.

å andra sidan går författaren i försvarsställning för blondinbella och ”sex & the city” som bara är konsumtionshelvetets senaste förlängningar. tryck ned blondinbloggaren i samma avfallskvarn som sälen, göran skytte, harrison ford och joey buttafuoco.

I England har de mest irriterande kändisarna röstats fram. 4 av 5 är kvinnor (samtliga 5 mest omtyckta kändisar är män). Och svenskarna håller med; enligt 80% av rösterna på aftonbladet.se är kvinnliga kändisar mer irriterande.

det handlar givetvis också om hur kvinnor framställs i medier. när alla med äggstockar utmålas som hjärndöda våp skapas ett visst hat. konstigare än så är det inte. ska man tramsa lite är det precis samma sak som när judarna fick bära skulden för praktiskt taget allting i 1930-talets Europa, eller när araber är allmänna syndabockar i dagens USA.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: