män. jag säger inget mer…

det har varit fyllnadsval i glasgow i skottland. valdeltagandet på 42% anser dn vara ”förhållandevis högt”. jaha. jämfört med vad? i sverige brukar det landa på lite över 80%. till och med i amerikanska presidentvalet brukar andelen röstande vara högre (dock under 50% av befolkningen…). om en majoritet av befolkningen inte ens pallar ta sig till vallokalen säger det självklart en del om hur röstsystemet upplevs.

när skottarna, eller amerikanarna eller vilka som helst, applåderar sig själva som stora demokrater bör de komma ihåg att demokrati betyder folkstyre. det finns inte ett skit demokratiskt i styrelseskicket. huruvida parlamentarism sedan kan klassificeras som demokrati är en annan femma.

vidare om demokrati och hur den svenska varianten förhåller sig till häkten. FN:s tortyrkommitté kritiserar de svenska häktena och nu är läget följande:

Regeringen har nu sex månader på sig att svara på FN:s kritik. Svenska Amnesty har länge känt till de svåra förhållandena. Särskild kritik riktas mot att de häktade har svårt att komma i kontakt med organisationen.

– Vi är allvarligt oroade och kommer under hösten att begära ett möte med Kriminalvårdsstyrelsen, säger juristen Madelaine Seidlitz.

att fängelserna av idag inte är nån vidare miljö behöver man knappast vara nån truxa för att räkna ut. inlåsta människor blir sällan bättre när de kommer ut. bygg vettiga alternativ och agera solidariskt. självklart med vissa undantag.

andreas norrthon är inte ensam officer om att ha dömts för jävligheter de senaste åren. tony stigsson är en annan riktig hejare som är känd för att ha nitat på sin fru. får se hur det går för norrthon nu när han ska studera på distans. tydligen är det kämpigt att sitta på anstalten skogome, men mittuniversitetet, där han ska studera på distans, kanske kan råda bot på hans tristess. den jäveln.

de är i gott sällskap av den moderate norrköpingspolitikern gunnar axen som under många år misshandlat sin hustru. mer om gunnar planeras komma inom en snar framtid.

Annonser

2 Responses to män. jag säger inget mer…

  1. […] Sverigedemokraterna på alla sätt är ett högerparti, Den udda vinkeln associerar fritt kring parlamentariska val, häkten och mäns våld, Bola del Fogo tipsar om P1s radioserie Bruket, Redundans visar upp sina Marx-animationer och Vida […]

  2. […] – kvarteret som upprorsbas för det beväpnade partiet, Den udda vinkeln associerar fritt kring parlamentariska val, häkten och mäns våld, Bola del Fogo tipsar om P1s radioserie Bruket, Redundans visar upp sina Marx-animationer och Vida […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: