snafu

en jeppe, Lennart Eriksson, fick precis kicken från sin tjänst som enhetschef på Migrationsverket i Göteborg. detta sedan han på sin personliga blogg tagit ställning för låtsaslandet Israel och dess agerande.

dagens nyheter skriver

– Jag skriver om Israels rätt att existera, säger Lennart Eriksson till DN.se och tillägger att han ”bara tagit ställning mot terror”. På onsdagen fick han det slutgiltiga beskedet att han sparkats från verket.

samt

– Yttrandefriheten är stadgad i grundlagen. Det här är Judaspengar, utbetalda av en svensk myndighet som inte vill rätta sig efter en dom. Det är skamligt, anser Lennart Eriksson.

mot bakgrund av den aktuella militäroffensiven från Israels sida (som man kan läsa om exempelvis på PFLP:s hemsida) är det extra anmärkningsvärt att mannen inte fått kicken tidigare. yttrandefrihet är ingen rättighet utan ett ansvar att inte jävlas med folk bara för att man kan.

autonoma kärnan skriver om det militära angreppet här.

palestinierna fortsätter, i den mån det går, sitt motstånd. detta är givetvis inte populärt hos sionisterna, som inte verkar inse varför folk är sura. på dn kan man också läsa om nån sionist som whinar.

DN:s Nathan Shachar levererar en ovanligt klarsynt betraktelse av läget här.

i övrigt gäller order #1: alltid framåt, aldrig bakåt.

————

intressant?

konflikt!

ps. det större skrivprojekt som jobbats på större delen av hösten verkar ha gått i putten sedan ett intervjuobjekt ballat ur. vad som kommer av detta återstår att se.

Annonser

8 Responses to snafu

 1. livelev skriver:

  Ett fel gör inte ett annat fel rätt. Lennart Eriksson står för väldigt mycket jag avskyr, men han har rätt att yttra sig utan att få sparken. Om man godtar ett övergrepp godtar man även alla andra.

  • zwitterjon skriver:

   på ett sätt, ja. i eftertankens kranka blekhet kanske man inte ska sparka alla som är dumma i huvet, men i just det här fallet förefaller det ändå som att risken för jäv var rätt stor. framförallt riskerade gubben att undergräva myndighetens trovärdighet, vilket inte funkar om man ska ha ett samhälleligt organisationssystem med just myndigheter som bestämmer saker.

   men givetvis har du en poäng. det är som att förbjuda nassarna. då ligger det rätt nära att börja förbjuda djurens rätt också, som en del människor hatar. för att ta ett exempel. skriken på förbud och avsked legitimerar på ett sätt systemet i sig, eftersom man rättar sig efter spelreglerna. samtidigt börjar ju vissa gapa om pöbelvälde när andra lösningar föreslås, något jag sällan ser problemet med.

   återigen, yttrandefrihet är inte en rättighet. det är en skyldighet och han gubben kanske borde tänkt på det när han började blogga. vad han tycker hemma i köket skiter jag i, men dumheter ska kväsas.

 2. zwitterjon skriver:

  eller vad fan, skjut gubben. att han fått kicken är knappast jämförbart med att palestinierna får sätta livet till i gaza. jävla pissliberal.

 3. Ulf Gustavsson skriver:

  Jasså yttrandefrihet är ingen rättighet!?
  Utan ett ansvar… att inte yttra saker Du inte håller med om.

  Fy fan vilken demokratisyn du har. Hitler borde varit stolt. För det är ju åt det hållet vänstern är på väg – mot fascism.

 4. Oscar skriver:

  Zwitterjon, då tycker jag att du bör flytta till Nord-Korea, för där ligger dina åsikter i linje med resten av din omgivning. Vi bor varken i Sovjet, eller någon annan totalitär stat, migrationsverket gjorde fel och slösar våra skattepengar för att komma undan, detta är fanemej skandal. Fast du skiter väl i vilket, du suger väl bidrag som en jävla igel din parasit.

 5. Thorleif skriver:

  Det var väl det jag visste, att Migrationsverket är mot yttrandefrihet. Skjut dom också.

 6. oscar skriver:

  Nyheter24 skriver om det och också lite om vad som skrivs i bloggosfären:
  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/103913-migrationsverket-sparkar-bloggare

 7. zwitterjon skriver:

  äh, tjafsa inte om skitsaker. när idioter som åke green eller den här jeppen på migrationsverket kan hänvisa till ”yttrandefriheten”, precis som svenska nazister för övrigt gör i tid och tid, för att säga vad som helst…då är det nåt galet. på så vis menar jag att det snarare är ett ansvar att inte jävlas med folk bara för att man kan.

  oscar, jag har antagligen fler högskolepoäng än vad du kan räkna till och vad gäller arbete… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: