eat shit and die

som vanligt är det stor storm i mediavärlden. ibland även i den riktiga världen.

aftonlögnen förfasar sig över att äldre inte får komma ut ur sina hus och att folk inte får sina pengar från försäkringskassan i tid. som vanligt ligger det systemfel bakom, vilket endast ett fåtal verkar inse. dock kommer den synpunkten fram, i någon mån, i aftonlögnens text. självklart springer hela grejen om äldrevården från DN debatt, eftersom ab knappt verkar vara kapabla att stava på egen hand.

Bland de anställda anser nära på varannan att de inte kan leva på sin lön. Det krävs nu en målmedveten satsning på de anställda – för de gamlas skull, skriver Ylva Thörn, förbundsordförande i Kommunal

verkligheten ser dessvärre ut på det här viset, åtminstone för de som inte, likt valrossen, har råd att köpa sig en plats på sofiahemmet för den händelse att man skulle bli lite krasslig. en reflektion är också att vården privatiseras allt mer, men tvärtemot vad vissa nyliberaler hävdar funkar det inte bra bara för att det är privat. det här är inte direkt någon nyhet för oss som lever i en nykter verklighet, men men.

Socialstyrelsen riktar återigen skarp kritik mot det privata vårdbolaget Attendo Care sedan fyra patienter på äldreboenden i Stockholm avlidit på mindre än ett år.

å andra sidan, gamla människor har en tendens att dö. trist bara att de livsuppehållande åtgärder (för nånting annat handlar det inte om, det ska iallafall ingen jävel slå i mig) som sätts in i dag främjar ett ökat döende. å andra sidan kanske det är en plan för att komma tillrätta med överbefolkningen av planeten. inte helt otänkbart. hur som helst. att tänja jobbare på det här sättet får konsekvenser. så jävla svårt kan det inte vara att räkna ut.

socialtjänsten har också fått sig en känga. dagens nyheter skriver

I Skarpnäck inleddes utredning endast i 17 procent av de anmälda fallen, medan man i Bromma inledde utredningar i 34 procent och i Spånga Tensta i 58 procent av fallen. Sedan tidigare är det känt att på Norrmalm inleds utredning i hela 75 procent av fallen.

hur kan det vara såhär? jo, helt enkelt därför att det är så jävla många fler anmälningar i vissa områden. ungarna på norrmalm kan själva köpa sig lite psykiatri om de mår dåligt. som den blonda bloggaren (må hon lida i helvetet) med panikattacker. fuck that. knappast som att hon är så speciellt unik, förutom på det lilla sättet att hennes problem av vissa värderas högt i nyhetssammanhang. trist bara att yasmina i hässelby inte har råd att söka privat hjälp efter att hon blev våldtagen.

detta samtidigt som chefer sitter och kollar upp sina anställda på internet istället för att jobba. tur då att cheferna på ericsson föregår med gott exempel genom att inte höja sina fasta löner i år. litet obs på att de inte säger något om sina rörliga ersättningar, vilket förefaller vara deras bonusar och andra förmåner. kanske kan carl-henric svanberg eller vad fan han heter ses köra runt i en ny volvo framåt vårkanten? det lär väl bli rea där…

2500 ”ledare” har samlats i davos för att äta kakor tillsammans och fira jul…nej, förlåt, world economic forum. vladimir putin är vår utsände på plats och här kommer några rader ur hans rapport från inledningen av forumet.

Finanskrisen kommer sig av att USA har spekulerat way over the top. De har bara gett bottom-line priser utan att se till commitment factors. Det är farligt att a single currency har tillåtits bli så dominating. Nu måste det komma fram fler alternatives, annars sitter vi waist-deep in shit, säger Vladimir Putin. åtminstone om man läser mellan raderna.

astra zeneca sparkar 15000 personer för att deras vinst minskat. ja, det går inte dåligt. dn skriver

Läkemedelskoncernen Astra Zeneca gjorde en vinst före skatt på 1.816 miljoner dollar för fjärde kvartalet i fjol. Det är sämre än vad analytiker som följer bolaget hade väntat sig; snittet hos deras prognoser låg på 2.161 miljoner dollar.

vad är det för analytiker? varför väger deras åsikt så tungt? och framförallt, hur fan kan man tycka att en vinst på nästan två miljarder dollar är dåligt? för svar på dessa intrikata frågor, håll utkik efter nästa inlägg.

samtidigt, i den virtuella låtsasvärlden, ökar H&M sin aktieutdelning.

konflikt!

intressant?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: