att blogga på jobbet – back in black

jag glömde trycka på ”publicera”, och därför inlägget lite inaktuellt...

i dagens expressen kan vi läsa om hur nåt cepe vill åtala barnmorskor som skriver ut p-piller till tjejer under 15 år. istället för att ytterligare stigmatisera och trassla till folks sexualitet kan mikael hammarstrand ägna sig åt jiktiga bjott: nämligen att klämma dit lite sexualbrottslingar. problemet som jag ser det är inte det faktum att unga människor har sex, utan möjligen det sätt på vilket de av alla omgivande uppmuntras att ha sex. typ cupchicks (googla, NSFW).

möjligen kan man tänka sig att jaga ned nissarna som utformade vårt nuvarande pensionssystem. enligt sexpressen är systemet rätt värdelöst eftersom det påstår att den slutliga pensionen kommer bli mycket högre än vad som verkligen är fallet. jävligt värdelöst. faktiskt skriver expressen något som är värt att citera

PPM-valet var säkert kul i början, speciellt när börsen gick upp och den IT-fond som halva folket satsade sina pensionsslantar i, steg som raket efter millenieskiftet.
Men efter IT-kraschen försvann det mesta och sedan var PPM inte kul längre.
Premiepensionssystemet blev kraftigt ifrågasatt.
Varför ska människor som inte har en susning om kapitalplaceringar gissa var de ska placera sin surt intjänade premiepension?
Så många svenskar skiter rätt och slätt i PPM-valet och de oranga kuverten därför att de inte tror på att det gynnar dem.
Och nu får de rätt.

att det inte var assmart att introducera ett börsbaserat pensionssystem behöver man inte vara någon truxa för att räkna ut. det kan väl knappast komma som en överraskning för någon att börsen är ett system skapat av ett fåtal, för ett fåtals vinning. bytesvärden som bygger på förväntade resultat är bara trams, för något direkt bruksvärde är det faktiskt svårt att se för oss som lever i den riktiga världen.

att de exakta beloppen inte stämmer är tråkigt, men ännu tråkigare är att nån kapitalist bestämmer om jag ska käka hundmat när jag blir gammal. fuck that. således, placera pengarna på ett vanligt räntebärande konto. det är möjligen lite mindre dåligt. för alla.

andra saker som ligger i tiden är att göra teveprogram av allt och alla. i bräschen för det svenska produktionsavantgardet går cepena på meter, som vill göra program om kriminella ungdomar. dock ostraffade sådana. som ska låsas in nånstans under tolv dygn för att känna på hur fängelset är. om inte detta är en svensk variant av idiotprogrammet numero uno, ”cops”, så vetefan. jag kan tänka mig en variant där vi låser in nicke johansson från meterbolaget i ett vitt madrasserat rum tillsammans med bas rutten (om ni inte fattar, se detta).

jävligt ovärd idé från meter. istället backar jag ice cubes senaste filmprojekt om NWA. gör det ni med. konserten i stockholm igår (2009-04-16) var för övrigt kalas.

fightingsfären hyser som bekant en del dumskallar. en av de största är dana white, en idiot av rang. inte nog med att han ett tag verkade ha gjort harris pillton på smällen, han är dessutom otroligt ful i mun i officiella sammanhang. lite svordomar är trots allt ok, men att vara direkt otrevlig är bara dumt. i den här intervjun är han så ohängd att det går att känna amerikanismen ända hit.

—-

konflikt!

Annonser

3 Responses to att blogga på jobbet – back in black

  1. […] du demonstrera på Första maj?”, autonomak skriver Stöd hamnarbetarna, zwitterjon skriver att blogga på jobbet – back in black, H Palm skriver Dagens Nyheter: Röd terrorism och Kulturkritik., jesper skriver Kapitalet på en […]

  2. […] du demonstrera på Första maj?”, autonomak skriver Stöd hamnarbetarna, zwitterjon skriver att blogga på jobbet – back in black, H Palm skriver Dagens Nyheter: Röd terrorism och Kulturkritik., jesper skriver Kapitalet på en […]

  3. […] Från Konfliktportalen.se: Baskien Information skriver ETA planerade bombattack mot socialdemokratisk president, totalavloning skriver Total avlöning 21/4/09 Apokalypsen Uje, Apokalypsen., kimmuller skriver Strejk i Göteborgs hamn, Björn Nilsson skriver “Tänker du demonstrera på Första maj?”, autonomak skriver Stöd hamnarbetarna, zwitterjon skriver att blogga på jobbet – back in black […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: